ANTALYA / DÖŞEMEALTI - Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi

Hayırseverimiz

HALİL AKYÜZ KİMDİR?

ÖZ GEÇMİŞİ

1933 yılında Antalya’da doğdu. Çocukluğu Antalya Merkez Şarampol Mahallesinde geçti. İlkokula Cumhuriyet İlkokulunda başladı. Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda tamamladı. İlkokuldan sonra Sanat Okuluna gitti.1951 yılında tornacılık bölümünden mezun oldu. Bir süre Şarampol Caddesi Durukan çarşısında tornacılık yaptı.

Askerliğini yedek subay olarak tamamladıktan sonra 1962 yılında kendisine ait torna atölyesini açtı. 1985 yılında babasının rahatsızlığı nedeniyle işi bıraktı. Babası; Antalya´nın tanınmış iş adamlarından mobilya satıcısı Mehmet Ali AKYÜZ’dür.

Hayırseverimiz ayrıca Kepez´de kendi adını taşıyan bir ilköğretim okulu ve aile sağlığı merkezi yaptırmıştır.

Hayırseverimiz Halil Akyüz, 12 Aralık 2014 tarihinde 81 yaşında iken aramızdan ayrılmıştır.Kendisine Allah´tan rahmet diliyoruz.Kendisi daima eğitim gönüllüsü olarak hafızalarımzdan silinmeyecektir.

Yayın: 02.12.2012 - Güncelleme: 26.10.2017 09:44 - Görüntülenme: 2424